skip to Main Content

Microsoft Office document management integratie

Microsoft Office document management

Microsoft Office document management: effectief, zonder je manier van werken aan te passen

M-Files ondersteunt alle Microsoft Office bestandsformaten, maar integreert bovendien rechtstreeks in Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Hierdoor ontstaat werkelijk Microsoft Office document management.

Outlook integratie in M-Files

M-Files is nauw geïntegreerd met Microsoft Outlook. Sla eenvoudig uw e-mails en bijlagen op in jouw M-Files kluis. M-Files Smart Folders weet precies wat documenten zijn en waar deze aan gerelateerd zijn. Bekijk de video om te zien hoe M-Files samen met Outlook jou helpt sneller en effectiever te werken.

Automatisch en eenvoudig e-mails slepen

Microsoft Outlook gebruikers kunnen eenvoudig e-mails opslaan in M-Files door simpelweg deze e-mails en/of bijlagen in een map te slepen. Gewoon vanuit de Outlook interface. M-Files controleert automatisch op dubbele bestanden. Ook geeft M-Files e-mailberichten meta-data mee, bijvoorbeeld bij welke klant, project of contactpersoon het bericht hoort. M-Files kan verder geconfigureerd worden om nog meer meta-data toe te kennen om workflows en business processen te initiëren. E-mailgesprekken, of threads, worden automatisch gelinkt en Regels in Outlook worden volledige ondersteunt bij de automatische e-mailverwerking.

Word, Excel, en PowerPoint

De functionaliteiten van M-Files bereik je direct vanuit de Office ribbon interface, zodat je direct met ieder document aan de slag kunt.

Converteer jouw Word, Excel en Powerpoint documenten tot intelligente en dynamische M-Files templates. In deze M-Files templates kunnen eenvoudig en zelfs automatisch meta-data gegevens worden gecreëerd, zoals bedrijfsnaam, contactgegevens of een adres. Met als resultaat dat de efficiëntie omhoog gaat, net als de consistentie en kwaliteit van documenten.

M-Files maakt het ook mogelijk verschillende versies van Word documenten met elkaar te vergelijken en veranderingen een highlight te geven. Op die manier wordt versiebeheer en het reviseren van document consistent en effectief.

Voordelen Microsoft Office document management integratie

  • Bestanden zijn centraal opgeslagen
  • Mobility: werken op ieder apparaat, op iedere plek. Ook zonder internetverbinding.
  • Toegang tot bestanden is sneller: dus snellere besluitvorming
  • Beperk fysieke opslag tot minimum: minder kosten
  • Voeg een workflow toe: automatiseren van processen voorkomt fouten en levert tijdwinst op. Denk aan de goedkeuring voor voorstellen of de betaling van facturen.
  • Ingebouwd versiebeheer zorgt voor altijd de laatste en juiste versie. Zie precies wie wat bijdraagt aan welk voorstel.
  • Uw bestanden zijn beveiligd, scheelt u zorgen en voorkomt vervelende situaties
  • Gebruikersrollen maken verdeling verantwoordelijkheden eenvoudiger en productiever
  • Slecht voor de printer! Deze kan wel eens in slaap vallen, maar dat is goed voor onze planeet 🙂

Plan online demonstratie

Wij laten u graag en vrijblijvend M-Files zien. Gewoon online, scheelt u weer tijd.

Download nu

Download M-Files en probeer 30 dagen zelf uit.

Back To Top