Overslaan naar inhoud

ISO 9001:2015 certificering behalen

Voldoet u als organisatie aan ISO 9001:2015? Een Enterprise Content Management oplossing of document management systeem helpt organisaties om te voldoen aan deze ISO-normering.

In deze whitepaper ontdekt u hoe ECM-systemen kunnen helpen bij het automatiseren en vereenvoudigen van het informatie- en procesmanagement dat voor ISO-certificering nodig is.

 

Whitepaper ISO 9001:2015

Over ISO 9001:2015

De ISO 9001 norm met betrekking tot kwaliteitsmanagementsystemen helpt bedrijven hun klanten beter te bedienen en consistente producten en diensten te leveren die voldoen aan zowel de eisen van de klant als eisen vanuit wet- & regelgeving.

Er zijn vele redenen waarom bedrijven zich aansluiten bij de wereldwijde ISO 9001-gemeenschap. Meer dan een miljoen bedrijven en leveranciers in kwaliteitsintensieve en zeer gereguleerde industrieën zijn ISO 9001 gecertificeerd.

De standaard is inmiddels zo geaccepteerd dat veel bedrijven en organisaties ook een ISO 9001-certificering van hun partners en leveranciers vereisen.

Deze ISO-norm voor kwaliteitsmanagement bewijst al meer dan vijf decennia bij te dragen aan risicovermindering, met name in kwaliteit-intensieve en zeer gereguleerde sectoren.

Ondanks het feit dat de oorspronkelijke richtlijnen 55 jaar geleden werden opgesteld en door de jaren heen veelvuldig werden bijgewerkt, blijft het kernvoordeel hetzelfde. De certificering geeft partners en klanten de geruststelling dat een bedrijf strikte processen handhaaft om te waarborgen dat het kwaliteitsbeleid door de gehele organisatie heen wordt nageleefd.

ISO 9001:2015 behalen met een document management systeem

Wat betekent ISO 9001:2015 voor bedrijven?

Bedrijven hebben een uitloopperiode waarin ze de overstap naar de nieuwe standaard kunnen maken, voordat ze hun certificering verliezen. In deze periode moeten bedrijven ervoor zorgen dat ze voldoen aan de gewijzigde eisen om ISO 9001:2015 gecertificeerd te blijven.

De ISO 9001:2015 normering is gebouwd op deze drie kernbegrippen:

  • Procesbenadering
  • Plan-do-check aanpak op basis van het systeem van processen
  • Op risico gebaseerd denken ter voorkoming van ongewenste resultaten

Risico is de belangrijkste factor voor bedrijven die ISO 9001:2015 gecertificeerd willen worden. De nieuwe versie roept op tot meer risicobewustzijn, waardoor organisaties de mogelijke risico’s in hun omgeving en kwaliteitsmanagementsysteem nog beter dienen te herkennen en te evalueren.

Na het identificeren, beoordelen en prioriteren van elk risico, beslist het bedrijf of het risico geaccepteerd of voorkomen moet worden of dat er een plan ontwikkeld moet worden om de impact ervan te minimaliseren. Dit moet duidelijk worden aangegeven binnen hun kwaliteitsmanagementsysteem.

In het whitepaper leest u hoe uw organisatie kan voldoen aan deze (nieuwe) eisen dankzij een ECM-oplossing.

Bedrijven die te maken hebben met uitvoerig kwaliteitsmanagement zijn wellicht geïnteresseerd in informatie over M-Files QMS kwaliteitsmanagementsysteem.

Het draait allemaal om risicovermindering
Terug naar boven