skip to Main Content

Een visionaire benadering van informatie management

Wat als het niet zou uitmaken waar je een document opslaat of in welk systeem je het beheert?
Stel je eens voor dat informatie eenvoudig georganiseerd kan worden op basis van wat het is waardoor locatie irrelevant wordt.
ECM (Enterprise Content Management) is voor altijd aan het veranderen.

Te veel informatiesilo's

Het beheer van zakelijke informatie is complexer dan ooit. De hoeveelheid data groeit explosief en het is vaak opgeslagen in verschillende systemen of verspreid over gedeelde netwerkschijven en mailboxen, waardoor het moeilijk vindbaar en te beheren is. Verschillende interfaces vertragen de gebruikersadoptie en verminderen de productiviteit.

Kortom, de hedendaagse zakelijke informatie omgeving is chaotisch, ingewikkeld en vraagt veel IT resources. En hoe groter het bedrijf, hoe erger het is.

Klinkt bekend? Lees verder om meer te leren over de manier waarop de nieuwe benadering van informatiemanagement deze uitdagingen oplost.

Een ander ECM-systeem is niet het antwoord

Bedrijven beschikken vaak al over meerdere informatiemanagement systemen. Dat kan variëren van gedeelde netwerkschijven tot volwaardige ECM systemen, zoals OpenText of Documentum en nieuwe fileshare oplossingen, zoals SharePoint, Box en Dropbox. Sommige zijn on-premise en sommige in de cloud. Hoe groter het bedrijf, hoe complexer het wordt. Het toevoegen van nog een repository maakt het alleen maar erger.

Wat als je eenvoudig over de verschillende systemen en repositories de informatie kan vinden die je nodig, waarbij je de informatie ook nog kunt verrijken en hergebruiken, zonder dat je daarbij bestaande processen en systemen verstoord?

Leer meer over een nieuwe en vooruitstrevende informatie benadering.

Meer innovatie uit bestaande IT-investeringen

Het kiezen van een informatiemanagement (ECM) systeem is meestal een top-down beslissing die verandering vereist. Veranderen gaat gepaard met weerstand en werkt remmend op innovaties.

Wat als het mogelijk zou zijn om afdelingen in staat te stellen om informatie te verrijken, hergebruiken of combineren om in specifieke informatiebehoeften te voorzien? Legal, Accountancy of HR kunnen op deze manier nieuwe initiatieven ontplooien, zonder dat bestaande processen en systemen worden verstoord.

Niet nodig om te migreren

Een van de grootste struikelblokken voor de implementatie van een nieuw informatiemanagement (ECM) systeem is de datamigratie. Hoe krijg je al je bestaande gegevens in het nieuwe systeem? Het is moeilijk, tijdrovend en duur.

Wat als je helemaal niets hoeft te migreren?

Vertrouwde interface versnelt gebruikersadoptie

Traditionele ECM heeft gewoon niet voldaan aan de verwachtingen. De perceptie is, dat het complex en moeilijk te leren is, en in de meeste gevallen is dat helaas ook waar. Met elk nieuw systeem is er weer een andere interface te leren. Dus begint men om het systeem heen te werken, wat weer meer chaos creëert. Zou het niet veel beter zijn als de informatie die in meerdere systemen opgeslagen staat, kan worden benaderd en beheerd met één enkele, geïntegreerde bekende en vertrouwde interface? Dat kan!

Wat versus waar

De oude benadering van ECM was gebaseerd op waar informatie was opgeslagen, in welke map, bibliotheek of site. En met meerdere systemen wordt dit probleem exponentieel groter. De nieuwe benadering van informatiemanagement is niet meer gebaseerd op de locatie van de informatie, maar alleen op de context en relevantie waarbinnen de informatie nodig is. De nieuwe informatiemanagement benadering is dynamisch en gepersonaliseerd; informatie wordt op verschillende manier getoond voor verschillende rollen, teams en individuen. Het is intuïtief; iedereen weet waar ze mee bezig zijn.

Core bedrijfssystemen en content komen samen

ECM systemen zijn van oudsher gericht op het beheer van documenten en andere content: contracten, offertes, facturen en ga zo maar door, vaak aangeduid als “ongestructureerde content”. Maar ook andere core bedrijfssystemen (CRM, ERP, HR etc.) bevatten belangrijke informatie die essentieel is voor het beheren van documenten en andere content. De nieuwe benadering van informatiemanagement omarmt al deze core systemen om een 360 graden view van de informatie te creëren, dus het maakt niet uit welk systeem je gebruikt, je vindt altijd wat je zoekt.

De intelligente metadata laag (IML)

De nieuwe generatie informatiemanagement (ECM) is veel meer dan alleen een plek voor het opslaan en verwerken van informatie, het maakt gebruik van een open architectuur (bijvoorbeeld RESTFul API) die best-in-class analytics ondersteunt (BI), Natural Language Processing (NLP) en machine learning. Een krachtige, nieuwe op metadata gebaseerde aanpak creëert een “Intelligente Metadata laag” die meerdere systemen en repositories op basis van context verenigt, terwijl de werkelijke content en data op zijn plaats blijft en bestaande systemen en processen niet worden verstoord.

Informatie is geclassificeerd en automatisch georganiseerd en het systeem past zich steeds beter aan op basis van belangrijke statistieken en het gedrag van gebruikers.

De nieuwe aanpak van informatiemanagement is makkelijk, dynamisch en slim, en M-Files loopt voorop! Klinkt interessant toch? Klik hieronder voor het aanvragen van een live demo.

Back To Top